1 korak

Potrebni pripomočki

  • Krpa iz mikrovlaken
  • Plastični gladilnik (rakel)
  • Pršilka
  • Voda
  • Blagi šampon z nizko ph vrednostjo, svetujemo Johnson's Baby šampon (opcijsko)

2 korak

Priprava nalepke

Nalepko previdno odvijte z montažno oz. transferno folijo zgoraj in jo položite na ravno površino, kjer jo pustite nekaj časa, da se popolnoma poravna. Po potrebi jo previdno zgladite z plastičnim gladilnikom imenovanim tudi rakel. Svetujemo, da delate v paru.

Previdno in s pritiskom vlečite gladilnik pod kotom po nalepki iz ene strani proti drugi, da se montažna folije dobro oprime nalepke. Ta korak Vam bo olajšal naslednje korake.

3 korak

Priprava površine za namestitev

Steklo pred namestitvijo nalepke temeljito očistite s krpo iz mikrovlaken, ki ne pušča sledi. Uporabite ustrezno čistilo za površino, da popolnoma odstranite vso umazanijo, prah ter maščobe. Svetujemo, da si v tem koraku vzamete čas še posebej pri oknih in popolnoma očistite površino, saj bodo kasneje vidne vse nečistoče.

V pršilko natočite vodo, za nameščanje večjih nalepk dodajte nekaj kapljic šampona (najbolje Johnson's Baby šampon za dojenčke) medtem ko pri manjših nalepkah šampon ni potreben. Celotno stekleno površino natančno poškropite ter hitro nadaljujte z naslednjim korakom.

4 korak

Odstranitev podloge nalepke

Nalepko obrnite s podlogo nalepke navzgor na čisto površino, najbolje na mizo. Počasi in previdno odstranjujte podlogo nalepke ter jo hkrati škropite s pršilko dokler ne pridete do konca. Ker je sedaj lepilo nalepke izpostavljeno prahu ter drugim nečistočam opravite čim hitreje.

Bodite natančni ter poskrbite, da ni ostal kakšen del nepoškropljen! Vedite, da nalepke ne morete preveč navlažiti oz. poškropiti.

5 korak

Namestitev nalepke na površino

Če se je med 4. korakom steklo že osušilo ga poškropite še enkrat. Na steklo položite že poškropljeno nalepko, ki jo sedaj še lahko premikate do željene pozicije. Pred glajenjem nalepke z gladilnikom poškropite še papirnato montažno folijo za lažje glajenje. Gladite iz sredine navzven ter natančno odstranite popolnoma vso vodo in zračne mehurčke!

Nasvet: ujete mehurčke in vodo boste lažje videli iz zadnje strani stekla.

6 korak

Odstranitev montažne folije imenovane tudi transferna folija

Ko ste odstranili popolnoma vse mehurčke pustite nalepko nekaj časa pri miru, da se oprime podlage. Ko ocenite, da se je nalepka dobro prijela še enkrat poškropite papirnato montažno folije ter jo začnite počasi in zelo previdno odstranjevati. Pri tem vlečite montažno folijo čisto ob steklu, pazite, da se Vam ne naredijo novi zračni mehurčki!

Če so pod nalepko ostali ujeti mehurčki lahko večje prepiknete s šivanko medtem ko bodo manjši mehurčki čez nekaj časa izginili sami.