1 korak

Potrebni pripomočki

  • Vlažna krpa
  • Plastični gladilnik (rakel) ali bančna kartica
  • Krep selotejp (opcijsko)
  • Meter (opcijsko)

2 korak

Priprava površine za namestitev

Površino pred namestitvijo nalepke temeljito očistite z vlažno krpo, ki ne pušča sledi. Prepričajte se, da je površina čista, brez prašnih delcev, nemastna ter popolnoma suha! V primeru, da je stena sveže pobarvana počakajte vsaj 2-3 tedne, da se barva popolnoma posuši.

Na površino si lahko pred namestitvijo označite točno pozicijo nalepke s pomočjo krep selotejpa in metra.

3 korak

Priprava nalepke

Nalepko previdno odvijte z montažno oz. transferno folijo zgoraj in jo položite na ravno površino, kjer jo pustite nekaj časa, da se popolnoma poravna. Po potrebi jo previdno zgladite z plastičnim gladilnikom imenovanim tudi rakel. Če le tega nimate si lahko pomagate z bančno ali drugo kartico. Izogibajte se kovinskih kartic.

Previdno in s pritiskom vlečite gladilnik pod kotom po nalepki iz ene strani proti drugi, da se montažna folije dobro oprime nalepke. Ta korak Vam bo olajšal odstranitev podloge nalepke.

4 korak

Odstranitev podloge nalepke

Nalepko obrnite s podlogo nalepke navzgor ter v zgornjem delu pazljivo odlepite nekaj centimetrov podloge po celotni širini nalepke ter ga zavihajte. Ob tem pazite, da boste zavihali zgornji del nalepke.

5 korak

Namestitev nalepke na površino

Nalepko pazljivo naslonite na površino na željeno mesto ter jo z gladilnikom na zgornji strani (kjer ste v prejšnem koraku odvihali podlogo nalepke) pritrdite na površino. S plastičnim gladilnikom gladite iz sredine navzven pod kotom 45°. Svetujemo, da nalepke nameščate v paru.

Počasi z vlečenjem navzdol odstranjujete preostalo podlogo nalepke ter istočasno gladite nalepko na površino dokler ne pridete do konca. Pri manjših nalepkah lahko v enem koraku odstranite celotno podlogo nalepke, npr.: listi drevesa.

6 korak

Odstranitev montažne folije imenovane tudi transferna folija

Ko je cela nalepka pritrjena na površini začnite pri vrhu previdno odstranjevati montažno folijo. Počasi jo tik ob površini vlečite dokler ne ostane samo nalepka. Pri tem pazite, da nalepke ne odtrgate od površine.

Če so pod nalepko ostali ujeti mehurčki lahko večje prepiknete s šivanko medtem ko bodo manjši mehurčki čez nekaj časa izginili sami.